Политолози прогнозират, че отиваме към избори. Татяна Буруджиева коментира връчването на втория

...
Политолози прогнозират, че отиваме към избори. Татяна Буруджиева коментира връчването на втория
Коментари Харесай

Какво ни чака? Политолози с прогноза

Политолози предвиждат, че отиваме към избори. 

Татяна Буруджиева коментира връчването на втория мандат за сформиране на кабинет. „ Чисто конституционно има опция за туптене на топката. Бих я приела, в случай че има решителност от страна на президента ”, сподели тя в ефира на Нова нюз.
-->
Тя упрекна президента Румен Радев, че разтяга мандатите без да се вижда смисъл от това деяние. Той по-активно трябваше да развие консултантската си активност – да води диалози с вероятни обединения. След като си заявил, че най-важното е да има държавно управление, би трябвало да си направил вероятното да има такова държавно управление, изясни тя.

Милен Любенов счита, че към този момент се вижда по какъв начин за 2-2,6 месеца Народното събрание единствено е трансформирал Изборния кодекс. „ От това няма никакъв смисъл, не знам каква е тактиката на президента – дали ще се гласоподава през февруари или през март, по този начин или другояче ще се гласоподава. Избирателната интензивност ще бъде по-ниска от тази досега (която бе най-ниската) .

Буруджиева акцентира, че в социологията е проблематично, когато се получават едни и същи фотоси (на ситуацията). Хората са в обстановка на аудитория, която следи. Нищо чудно картината да се промени ненадейно , изясни тя.

Запитани за вероятно връщане на Национална движение „Симеон Втори" на терена на политическата конкуренция, Буруджиева сподели, че Национална движение „Симеон Втори" беше характерен политически индивид. „ На Национална движение „Симеон Втори" му липсва водача, главната фигура, която събираше хората в общественост. На партията й липсва силата на терена, те работеха и получаваха доверие поради огромната концепция и политическите знаци, не се характеризират със сериозна работа на терен. Отношението сред политиците и жителите би трябвало да се поддържа. Големите дела допуска огромна общественост изпод, хората да си имат доверие. Да се превърнем освен в естествени обществени групи, а в затворени общности ”, изясни Буруджиева.

Любенов се съмнява, че те имат опция да върнат електоралните избори, каквито имаха. „ При появяването си те първо завоюваха 40% след 4 месеца имаха 15%. Такъв внезапен спад на доверие не сме следили. Това е персоналистка партия ”, изясни Милен Любенов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР